Georganiseerd in het kader van Lille World Design Capital, belonen deze trofeeën innovatieve, duurzame ( o.a . kledij) projecten ( ontwerp, productie, distributie,…). Ze worden uitgereikt op 16 oktober in Roubaix.

Deze oproep staat open voor deelname door bedrijven, verenigingen, ontwerpers uit heel Frankrijk en de Belgische deelregio’s van de Eurometropool. Deel dit initiatief ! Geef je project een boost en neem deel vòòr 26 juni.

Geïnteresseerd ? Stel je kandidaat via www.modecirculaire.com.

Waarom integreert de Eurometropool zich in deze aanpak ?

De textielindustrie ( en vooral de mode-industrie) is één van de meest vervuilende industrieën in de wereld. In het verleden was deze bedrijfstak overheersend aanwezig op het grondgebied van de Eurometropool, van Roubaix tot Edingen over Ieper : het is een gedeeld verhaal voor onze regio’s.

Vandaag maakt Circulaire Economie deel uit van de werkassen van de Eurometropool. Deze trofeeën van de circulaire mode zijn niet alleen een primeur op Eurometropolitaan niveau maar ook nationaal niveau !

Dit is een kans om innovatie, creativiteit, ecologische verantwoordelijkheid en expertise op ons grondgebied te bevorderen en die de manier van doen en denken veranderen.

Om de slogan van deze trofeeën te gebruiken : mode verandert codes om het circulair economisch model te verbeteren en bijgevolg ook de ecologische impact. Op 16 oktober, maakt de Eurometropool en la Région Hauts-de-France, hun favorieten bekend onder de finalisten.

Newsletter

Stay up to date? Subscribe to our newsletter