Op donderdag 10 oktober werd Bob Bauwens, Vlaming, in Tournai verkozen tot nieuwe voorzitter van het FORUM van de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai. Hij neemt de fakkel over van Sébastien Poliart, Waal, die gedurende twee jaar het participatieve proces van het Forum heeft voortgezet.

Zijn prioriteiten voor 2020-2021: zorgen voor toenadering tussen het Forum van de drie instanties van het maatschappelijk middenveld van de regio, de medewerkers van het Agentschap en jonge doelgroepen; elkaar beter leren kennen door middel van gemoedelijke bijeenkomsten waarbij zinvol samenzijn voorop staat en waarbij we eindelijk de stem worden van grensoverschrijdende initiatieven.

De Algemene Vergadering over de vernieuwing van de leden van het Forum vindt plaats in januari 2020. Vooraf lanceren de Conseils de développement en Transforum een oproep tot kandidaatstelling onder hun leden.

De speech van de nieuwe voorzitter:

Toespraak_Bob_Bauwens_-_2019.10.10_-_NL

Newsletter

Stay up to date? Subscribe to our newsletter