Op initiatief van het Frans-Belgische netwerk hoger onderwijs lanceert de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai de eerste jaarlijkse ontmoeting voor de medewerkers van het hoger en universitair onderwijs uit de regio. Dit netwerk strekt zich uit van Mons/Valenciennes tot aan de kust met inbegrip van de grensoverschrijdende en tweetalige Eurometropool.

Pedagogische vernieuwing, opleiding via onderzoek, internationalisering, digitalisering, taalkundige onderdompeling, de professionalisering van de student… : een greep uit de uitdagingen voor het onderwijs van de 21e eeuw die de moeite lonen om over de grenzen heen gedeeld te worden.

Wat is het doel van deze jaarlijkse bijeenkomst? Elkaar beter leren kennen, (her-)ontdekken en opwaarderen van de verschillende facetten van het ‘onderwijzen’, het grensoverschrijdend netwerk versterken, uitwisselen van ‘good practices’, een basis leggen voor partnerschappen tussen Franse, Waalse en Vlaamse docenten en instellingen … en aantonen dat samenwerking met de buren een evidente meerwaarde kan zijn!

Kom op 21 november naar de Eurometropolitan e-Campus in Doornik om uw ervaringen te delen, visies uit te wisselen en zo mee Frans-Belgische ‘ambassadeurs’ te worden van onderwijskundige innovatie in de regio.

Newsletter

Stay up to date? Subscribe to our newsletter